23.02.2012 г.

продължение с вкус на лято

ето и рецептата за лимончелото
необходими са лимони,захар и алкохол
Някои казват, че трябва да позволите на лимоновата кора да се накисне в алкохол за 4-5 дни, докато други казват, че трябва да се накисва за 40 и повече дни. Някои казват да се използва чист спирт, докато други казват, използване на водка, или дори и двете.Както прецените оказа се ,че рецептите са много,но ето го крайния резултат
Ето вкусна вариация на любимата на много хора стара рецепта, приготвена с пресни смокини, бърбън, кленов сироп и ... балсамов оцет? Да, странно е :))
1 1/2 унция бърбън
1/2 унция прясно изцеден портокалов сок
1/4 унция кленов сироп (клас Б, ако можете да го намерите)
1 ч.л. балсамов оцет
Премахвате стъблото на смокинята и я нарязвате на четвъртинки. Поставяте смокинови парчета на дъното на чашата. Добавяте кленов сироп и разбърквате. Добавяте бърбън, портокалов сок, и балсамов оцет, и пълните чашата с лед. Разклащате се може да ползвате и шейкър, прецеждате с цедка, за да няма семена в напитката .




Няма коментари: